Kontakta oss och begär offert!

Ta kontakt

Sök

Ansök på sajten

Liquid error (layout/theme line 261): Error in tag 'section' - 'mega-menu-1' is not a valid section type Liquid error (layout/theme line 264): Error in tag 'section' - 'mega-menu-2' is not a valid section type

Säkerhet för hemladdning

Säkerheten med att ladda en elbil eller laddhybrid hemma oroar säkert många. Det är bra att ta hänsyn till elsäkerheten när man laddar en elbil, eftersom strömförbrukningen vid laddning är hög. Du kan till exempel jämföra effekten med en elspis, effekten på en vanlig spis är 8kW och den mest effektiva elbilsladdaren är 22kW, dvs 3x större. Detta ställer också ganska höga krav på elnätet.

Reseladdarkablar med Suko-kontakt avsedda för tillfällig laddning är säkra att använda för tillfällig laddning. Upprepad laddning med en reseladdarkabel hemma kan orsaka problem i uttaget och i värsta fall kan skadade lådor smälta på grund av värmeeffekten och orsaka brandsäkerhetsrisk. I de enheter vi säljer har säkerheten tagits i beaktande och du kan ladda säkert och snabbt.

Permanent installerade laddstationer (Wallbox) är det bästa alternativet vad gäller elsäkerhet. I en fast laddplatsinstallation installerar en elektriker laddpunktens egen matningskabel, felströmsskydd och säkerställer korrekt installation av enheten. Vår egen installationstjänst fungerar alltid så här.

Halvpermanent installerade laddpunkter är också ett bra alternativ ur elsäkerhetssynpunkt, då installationen utförs med en 3-fas nätkontakt eller en 1-fas husvagnskontakt. Strömström/husvagnskontakter och -dosor är designade för att tåla 16A eller 32A ström under lång tid och är säkra att använda när de installeras på rätt sätt. En mobil laddstation kopplad till ett korrekt installerat 3-fasuttag är en bra lösning för en småhusboende, enheten kan även tas med till en sommarstuga. Av oss kan du få en färdig väggmonterad laddstation, som du kan ansluta till ett korrekt installerat rött 3-fasuttag utan något separat installationsarbete. Vid flytt kan du enkelt ta med dig detta om du vill.