Kontakta oss och begär offert!

Ta kontakt

Sök

Ansök på sajten

Liquid error (layout/theme line 261): Error in tag 'section' - 'mega-menu-1' is not a valid section type Liquid error (layout/theme line 264): Error in tag 'section' - 'mega-menu-2' is not a valid section type

Ny! Solcellsladdning och Spotpriser

Onlinetjänsten Woltti är marknadens mest mångsidiga OCPP-baserade SaaS-tjänst för laddning, med vilken du enkelt kan implementera lasthantering på flera nivåer, fakturering och även avancerade kontroller som solcellsladdning och laddning styrd av elpriset.

Vi har dynamisk lasthantering på flera nivåer, där du kan hantera kapacitet på flera nivåer. Vi kan installera flera elmätpunkter på platserna som hjälper till med lasthantering för huvudanslutningen samt för vår egen gruppcentral/Kinteistökeskus. Systemet kräver ingen kablage mellan mätaren och laddstationen.

Med systemet kan du även enkelt mäta produktionen av solel, så att du kan styra laddningen för att använda till exempel enbart solel. Den bilspecifika minimiavgiften är vanligtvis 6A, vilket måste beaktas. Eftersom den elektriska mätningen utförs med vårt eget system är den oberoende av växelriktarmodellen.

Spotpriser är också inbyggda i systemet, så du kan hantera nedladdningen utifrån priset också.

Vi representerar och importerar i Finland t.ex. Wallbox-laddare, Alfe publika laddningsenheter, Garo, Keba, Go-e och Defa laddningsenheter.

Med Woltti-systemet kan du hantera laster lokalt och i realtid och till exempel ladda din bil med solel. Systemet är alltid anpassat för varje objekt för sig, så kontakta vår försäljning om du vill ha ett erbjudande. Systemet lämpar sig för byggföreningar och företag, men även för småhus. Det är möjligt att ansluta flera OCPP-kompatibla laddstationer till den.

Mer än 50 % av systemen i privata hus och mer än 80 % av företag och bostadsrättsföreningar kräver någon form av lasthantering. Vi erbjuder även andra lasthanteringsalternativ, antingen som en SaaS-tjänst eller som en enkel enhetsspecifik tjänst utan månadsavgifter.

Med systemet får du en helhetsbild av elförbrukningen, även på apparatnivå, och du kan optimera användningen av olika energiformer.

Vi erbjuder en lösning för spännings- och strömövervakning och dynamisk lasthantering mellan solel, el och annan hem- och byggnadsutrustning med Woltti-tjänsten. Elmätaren kan placeras separat från laddningsenheten, eller så kan den smarta mätarens HAN-port användas för att mäta el. En separat elmätare och laddningsenhet kräver vanligtvis en mobilanslutning. Byggnadens elförbrukning kan även visas till exempel på en skärm i lobbyn, vilket gör det möjligt att övervaka fastighetens CO2-balans i realtid. Det är också möjligt att övervaka och optimera sol- och vindel.

Snabba och exakta mätdata

Vi samlar in produktions- och förbrukningsdata i realtid ner till enhetsnivå och vi erbjuder de mest omfattande mätalternativen på marknaden. Med Woltti-tjänsten kan du använda energiförbrukning och produktionsdata i realtid på flera sätt, det är möjligt att mäta upp till 3x600A. Dessutom kan solenergiproduktionen mätas oavsett vilken växelriktare som används. Vi stödjer även all information tillgänglig från Fronius-systemet. Vårt system kan även utnyttja marknadspriset på el (Nordpool Spot).

Här kan du ta reda på några alternativ för hur du får ut det mesta av mätalternativen och dynamisk lasthantering av Woltti-systemet:

Alternativ 1: Undermätare från lägenhetens centrum eller fastighetsanslutning.

Om du vill kan du mäta flera kretsar från vissa enheter eller grupper av enheter separat. Samla in korrekt energidata i den utsträckning du vill och styr laddningen utifrån hela din elförbrukning. Du kan också använda färdiga kablar på parkeringsplatsen och spara avsevärt. Lasthantering maximerar laddningseffekten med tillgänglig kapacitet.

Alternativ 2: Energimätning av huvudanslutningen.

Ofta är det till exempel i radhus viktigt att genom att mäta huvudanslutningen säkerställa att billaddning tillsammans med annan förbrukning inte överbelastas huvudsäkringen. Inom fastigheter används ofta en multiplikator, där man antar att den maximala kapaciteten för lägenheterna totalt är t ex 30 % av kapaciteten för hela fastighetens huvudförbindelse. Billaddning kommer att radikalt förändra situationen i framtiden, och det är nödvändigt att säkerställa detta med lasthantering. Woltti-tjänsten erbjuder en mycket bra lösning för detta. Om du har en ny generation smart mätare kan du även använda dess HAN-port.

Alternativ 3: Mätning av solenergiproduktion.

Du kan mäta produktionen av den producerade solenergin oavsett vilken växelriktare du använder och styra din laddare att använda energin för gott.

Systemanvändare kan välja mellan olika mätalternativ som bäst passar deras behov, beroende på system, önskad noggrannhetsnivå och tillgänglig budget.

Vi har lång erfarenhet av krävande miljöer. Fråga mer, vår expert går gärna igenom det alternativ som passar din miljö tillsammans med dig.

Woltti-systemet lämpar sig väl för behoven hos olika bostadsrättsföreningar och företag och även för småhus, när komplex lasthantering, solcellsladdning eller användning av Spotpriser i laddningstidpunkten krävs.

Kontakta oss idag!

Fråga mer om våra produkter eller beställ en kostnadsfri undersökning till din bostadsrättsförening.

Har du frågor om våra tjänster, produkter eller installation?

Skicka ett meddelande till oss, vi svarar gärna på dina frågor. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga lösningar för bostadsrättsföreningar, företag och hushåll.

Enligt vår erfarenhet finns det lika många alternativ som det finns resmål, så lämna gärna ditt telefonnummer också – frågor kommer säkert att dyka upp på båda sidor.