Kontakta oss och begär offert!

Ta kontakt

Sök

Ansök på sajten

Liquid error (layout/theme line 261): Error in tag 'section' - 'mega-menu-1' is not a valid section type Liquid error (layout/theme line 264): Error in tag 'section' - 'mega-menu-2' is not a valid section type

Lasthantering

Vår egen filosofi kring laddningssystem utgår från att det alltid är värt att fundera på en lösning långt in i framtiden. Det är därför vi föredrar full-power laddstationer i implementeringar, förutom i undantagsfall. Det är sant att t ex hybridbilar klarar sig även med lägre effekt. Antalet elbilar ökar dock snabbt och de flesta dagarna hanteras laddningsbehovet med t ex 1,8 kW effekt. Men när snabbare laddning behövs är behovet ofta kritiskt eftersom snabbladdare inte alltid finns tillgängliga. Du kan inte snabba upp laddningen med en långsam laddare, men du kan alltid sakta ner och optimera den med en snabb.

Billaddning drar mycket ström och därför är elsystem oftast inte dimensionerade så att till exempel installation av flera laddstationer kan göras utan lasthantering. Lastfördelning är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper ett laddsystem. Från oss kan du få alla alternativ, både för nätverksbaserad och lokal lastdelning. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om det. Lastdelningslösningar är alltid fallspecifika och valet av utrustning beror också på målet. Vi har dominerat våra utrustningsleverantörer (Alfen, Keba, Garo och Smappee, Wolttinen) så att vi kan erbjuda den bästa lösningen i varje situation.

Mer än 50 % av systemen i privata hus och mer än 80 % av företag och bostadsrättsföreningar kräver någon form av lasthantering. Vi erbjuder det mest omfattande utbudet av lasthanteringsalternativ på marknaden, antingen som en SaaS-tjänst, som ett lokalt mätbaserat system eller som en enkel enhetsspecifik tjänst utan månadsavgifter.

Tillsammans med lastdelning går det att optimera användningen av till exempel solenergi, när den finns tillgänglig.

Lastdelningen kan vara antingen statisk (en förinställd maximal kapacitet) eller dynamisk (justeras efter belastningen, vanligtvis mäts förbrukningen av hela systemet). Lasten kan även hanteras i etapper, i dagsläget är en stor del av laddanvändarna hybridbilar, och då med rätt installation av etapperna och lastfördelning kan systemet utnyttjas maximalt.

Skräddarsydda laddlösningar för bostadsrättsföreningar

Laddningsenheter, tjänster och lasthantering

Kontakta oss idag!

Fråga mer om våra produkter eller beställ en gratis undersökning för ditt bostadsbolag.

Har du frågor om våra tjänster, produkter eller installation?

Skicka ett meddelande till oss, vi svarar gärna på dina frågor. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga lösningar för bostadsrättsföreningar, företag och hushåll.

Enligt vår erfarenhet finns det lika många alternativ som det finns resmål, så lämna gärna ditt telefonnummer också – frågor kommer säkert att dyka upp på båda sidor.