Kontakta oss och begär offert!

Ta kontakt

Sök

Ansök på sajten

Liquid error (layout/theme line 261): Error in tag 'section' - 'mega-menu-1' is not a valid section type Liquid error (layout/theme line 264): Error in tag 'section' - 'mega-menu-2' is not a valid section type

Ett enkelt sätt för fastighetsförvaltare att implementera heltäckande, skräddarsydda lösningar för smart laddning av elbilar

Wolttinen erbjuder marknadens enklaste heltäckande laddlösning som erbjuder fastighetsförvaltaren ett enkelt sätt att implementera ett smart elbilsladdningssystem för bostadsrättsföreningen med hänsyn till alla aktieägares jämlikhet.

Tack vare vår egen mjukvaruutveckling kan vi erbjuda marknadens bästa öppna OCPP-baserade onlinetjänst för enkel fakturering och användarspecifik hantering. Med hjälp av onlinetjänsten Woltti kan mångsidiga kundanpassade lösningar implementeras, som kan användas för att hantera flera bostadsrättsföreningar, enkelt och billigt övervaka och fakturera användare. Byggföretaget beslutar alltid om elprissättning inklusive fullständig Spotprissättning, optimering och solcellsladdning. Inget långsiktigt engagemang krävs. Lättanvänd Woltti-applikation för användare av laddstationer.

Det är också möjligt att implementera våra skräddarsydda tjänster helt nyckelfärdigt, med start från kartläggning, planering och slutgiltigt genomförande. Endast marknadens ledande enhetstillverkare är våra kontaktpartners och i projekt erbjuder vi förkonfigurerade, Plug-and-play laddstationer, endast elarbete krävs.

Fördelarna med Woltti onlinetjänst för fastighetsförvaltaren

Enkel fakturering

Wolttis onlinetjänst har den enklaste faktureringen på marknaden. Att ta ut prissättningen är alltid enligt byggföretagets beslut och Wolttinen tar aldrig marginal på elpriset. Prissättningen kan baseras på kWh-pris, tidspris eller en kombination av dessa. Prissättningen kan också vara användarspecifik eller så kan prissättningen för olika användare baseras på spotpriset på el. I samband med spotprissättning läggs överlåtelse, skatt, marginal och andra eventuella kostnader till priset.

Mångsidig användarhantering

Med hjälp av onlinetjänsten Woltti kan du enkelt skapa och hantera användare, samt enkelt skapa RFID-kort åt dem för identifiering. Tjänsten kan även användas för att förvalta flera bostadsrättsföreningar.

Lasthantering

Onlinetjänsten är det enklaste sättet att sköta bostadsbolagets lasthantering, vilket gör att det inte krävs arbete på plats hos bostadsrättsföreningen. Lasthantering kan också vara dynamisk, i vilket fall målet också kan ha önskat antal mätare, lasthanteringsanordningar eller energianalysatorer. Med hjälp av nättjänsten kan även lasthanteringen flexibelt anpassas efter situationen, till exempel om nya laddstationer köps till bostadsrättsföreningen.

Woltti onlinetjänst för fastighetsförvaltare

Tjänstens innehåll, tips och instruktioner

Woltti verkkopalvelu isännöitsijälle - Markkinoiden helpoin laskutus

Woltti onlinetjänst

Huvudmeny - Laddstationer, platser, laddningssessioner, användare, fakturering och grafik CO2.

Grafik – Du kan använda grafik för att övervaka elförbrukningen i bostadsrättsföreningen.

Användare - Lägg till användare och RFID-taggar enkelt.

Fakturering - Gör fakturering enkelt av bostadsrättsföreningen med de användare eller tid som du väljer. Du kan ändra bostadsrättsföreningens prissättning utifrån bolagsstämmans beslut.

Faktureringsalternativ

A) Nyckelfärdig service, vi hanterar faktureringen i sin helhet mot avtalad ersättning.

B) Använd en gratis och lättanvänd onlinetjänst där du kan söka efter nedladdningsinformation.

För bostadsbolaget och fastighetsförvaltaren

Vanliga frågor och viktiga tips

Hjälp att ladda ner projekt att komma igång

ofta frågade

Om anskaffning av laddpunkter för elbil har blivit aktuellt i bostadsrättsföreningen och frågan diskuterats bland bolagets aktieägare och det har beslutats att främja det är första steget att beställa bostadsbolagets laddundersökning.

Syftet med kartläggningen är att ta reda på laddbehovet, de elresurser som finns för bostadsrättsföreningen och hur laddpunkterna bäst skulle implementeras. Under kartläggningen samlas all nödvändig information om byggsällskapets behov, önskemål och budget, utifrån vilken vi levererar en preliminär plan och offert för genomförandet av projektet.

Även om inte alla aktieägare har behov av att ladda elbilar än så är det värt att notera att antalet elbilar växer i snabb takt hela tiden. Färdiga laddplatser eller laddberedskap i bostadsrättsföreningen kan också direkt påverka värdet på bostadsrättsföreningen och underlätta försäljningen av lägenheten i framtiden.

Beställ en gratis undersökning genom att kontakta oss!

Syftet med undersökningen är inte bara att ta reda på bostadsrättsföreningens önskemål och behov utan även att se över fastighetens eltekniska förutsättningar för att kunna genomföra projektet som underlag för samarbetspartnernas behov.

Under kartläggningen går vi igenom behoven med företagets representanter och säkerställer eventuella begränsningar av företagets elsystem för genomförandet av projektet. Vid behov utför vi även elmätningar, ser över placeringen av laddstationer och, om det finns markarbeten på platsen,
vi ska titta på utgrävningspunkterna för kablaget tillsammans.

Efter undersökningen skickar vi ett erbjudande till dig via e-post baserat på den information som samlats in för genomförandet av projektet. Vi försöker alltid erbjuda bästa möjliga alternativ för resmålen utifrån företagets behov.

Wolttinen kartlägger både små och stora bostadsrättsföreningar och företags laddningsbehov kostnadsfritt i hela Finland. Kontakta vår försäljning och beställ en kostnadsfri undersökning.

En av de viktigaste sakerna att klargöra i undersökningen är att ta reda på elsystemets lämplighet för laddsystemet. Innan du kontaktar oss rekommenderar vi att ombudet som främjar projektet skaffar sig så mycket information som möjligt om fastighetens elsystem, elritningar och information om företagets eventuella elrenoveringar genom åren.

Vi rekommenderar även att göra en effektdataundersökning med elbolaget i förväg, så att fastighetens förbrukningstoppar kan klarläggas.

I vissa byggnadsföreningar har beslut och riktlinjer tagits för att enskilda laddstationer ska förvärvas som modifieringar av samarbetspartners. Generellt sett är det på många platser helt säkert att installera några laddstationer inom befintlig kapacitet och kablage. Det vore dock tillrådligt att bostadsbolaget redan från början skapar en helhetsbild av fastighetens eventuella begränsningar, så att inköp av ytterligare laddstationer i framtiden blir enkelt och kostnadseffektivt.

På så sätt säkerställs jämlikhet mellan partners också vad gäller laddpunkter. En elbil ska inte laddas från ett vanligt uttag eller värmestolpe.

När det kommer till laddlösningar för elbilar bör du sikta på ett framtidssäkert val redan från början.

På många destinationer innebär det förändringar av fastighetens elsystem, centraler och kraftdistribution samt implementering av lasthanteringslösningar. Om du inte vill ha laddstationer för alla parkeringsplatser till att börja med kan bostadsbolaget implementera laddanläggningar på platserna vilket gör det enkelt och kostnadseffektivt att skaffa ytterligare stationer i framtiden och du behöver inte oroa sig för att fastighetens kapacitet är tillräcklig.

Efter implementering av nedladdningspaketet kan fakturering, prissättning och användarspecifik hantering enkelt hanteras med Wolttis onlinetjänst. Byggföretaget beslutar alltid om elprissättning, och komplett Spotprissättning och solcellsladdning är också möjliga. Onlinetjänsten kan användas för att hantera flera byggföreningar och fakturering kan tas ut, till exempel en vattenavgift, en gång per år, eller så kan faktureringen helt överlåtas till Wolttensen.

Ja, det kan du, ARA stödjer bostadsrättsföreningar i kostnaderna för att köpa laddplatser. Kolla den aktuella supportsituationen och läs mer om ARA här.

Värt att notera är också att lagändringen som trädde i kraft 2021 kräver att byggnadsföreningar som genomför större renoveringar även ska genomföra laddplatsförberedelser för alla parkeringsplatser. Färdigställande innebär att det i framtiden ska vara möjligt att installera elbilsladdningsstation på alla parkeringsplatser med färdiga kablar eller med befintliga rördragningar. Lagändringen gäller alla bostadsrättsföreningar med fler än 4 parkeringsplatser.

Det finns flera typer av laddstationer tillgängliga, och deras pris bestäms ofta av enhetens funktioner och möjligheter. Den valda utrustningen ska alltid väljas på lång sikt, vilket enligt vår erfarenhet ofta är det mest kostnadseffektiva alternativet.

Under undersökningen tar vi också reda på vilka Laddningsenheter som är bäst lämpade för målet. Vi erbjuder alltid det bästa alternativet efter byggsällskapets eller företagens behov, önskemål och krav. Våra skräddarsydda lösningar ska uppfylla de uppställda kraven, men också vara det mest kostnadseffektiva alternativet i längden. Med en skräddarsydd laddningslösning kan du alltid välja den mest lämpliga laddningseffekten och laddningsmetoden för målet, förutom de mest lämpliga enheterna.

Kolla in utrustningsutbudet här.

Det finns många frågor relaterade till kostnaderna för laddningslösningar. Om till exempel parkeringsplatserna ägs av bostadsrättsföreningen deltar i regel alla delägare och i sin tur står kostnaderna för de platser som delägarna äger ägarna. Beslut om kostnader för laddningslösningar och förfarandemodell tas alltid på bolagsstämman.

När man implementerar en laddlösning är det dock definitivt värt att tänka på det hela längre in i framtiden. Om objektet beslutas att installera endast en eller två laddstationer, men installationen krävde kostsamt arbete, såsom markarbeten eller krävande elförändringar, rekommenderas det absolut att åtminstone lägga till laddkapacitet på flera, om inte alla, platser. I det här fallet blir det enkelt och kostnadseffektivt att lägga till laddstationer i framtiden.

Ofta ökar också värdet på fastigheten och partnernas lägenheter att lägga till laddstationer eller åtminstone beredskap.

En bostadsrättsförening, fastighet eller företag kan köpa laddstationerna på egen hand mot en engångsbetalning, men vi erbjuder också konkurrenskraftiga och bekymmersfria alternativ för smart laddning. Skräddarsydda nyckelfärdiga lösningar möjliggör också helt bekymmersfria uthyrningsmodellpaket, som inkluderar installation, utrustning, underhåll och supporttjänster, utan långsiktiga åtaganden.

Enkla nyckelfärdiga lösningar och Plug-and-Play-enheter gör installation och driftsättning av systemen mycket enkel - endast elarbete krävs!

Enligt vår erfarenhet är varje fastighet olika och många frågor uppstår från både fastighetsförvaltarna och aktieägarna. Vår expert hjälper alltid till med alla frågor under hela projektet och även efter det.

Om du har några frågor angående nedladdningslösningarna, Wolttis onlinetjänst eller någon annan fråga, kommer vi även att organisera en presentation på plats eller på distans av våra tjänster och mjukvarudemos efter behov.

Kontakta oss här.

Ladda ner ordförråd

Vår egen OCPP-baserade Woltti onlinetjänst är mjukvara för smart nedladdning. Med hjälp av onlinetjänsten är hanteringen av laddningsenheter lätt för såväl bostadsrättsföreningen, fastighetsförvaltaren som slutanvändaren.

Wolttis onlinetjänst erbjuder marknadens enklaste fakturering och systemet kan användas för att implementera även komplexa system, inklusive dynamisk lasthantering på flera nivåer, smart solcellsladdning, optimering och SPOT-priser för el!

Optimering relaterade till solenergiladdning och spotpriser kan ge mycket betydande besparingar i inköpta energikostnader för ett byggande eller företag. Wolttis onlinetjänst kan helt anpassas till olika behov och kan även integreras i olika andra system efter behov.

Woltti-systemet skräddarsys alltid efter kundens behov och prissätts från fall till fall , be om en demo och mer information om fördelarna med onlinetjänsten!

OCPP står för Open Charge Point Protocol, vilket är ett öppet kommunikationsprotokoll som används av elfordonsmatare eller laddningsstationer för att kommunicera med backend-hanteringssystem eller laddningsnätverk. OCPP möjliggör sömlös interoperabilitet mellan olika laddstationstillverkare och mjukvaruleverantörer, så bostadsbolaget är inte bundet till endast en enhetstillverkare eller tjänsteleverantör.

Vårt eget Woltti-system är fullt OCPP-kompatibelt och uppfyller alla tänkbara önskemål, solcellsladdningsalternativ, marknadens mest mångsidiga lasthantering (inklusive tjänsten Woltti Meter, med vilken du kan mäta elförbrukning eller produktion på flera punkter), SPOT-prissättning för el och ett mycket lättanvänt faktureringssystem, med vilket du kan sköta flera bostadsrättsföreningar efter behov.

Lasthantering avser ett system som begränsar laddningspunkternas effekt och justerar billaddningen till en lägre nivå och på så sätt säkerställer att systemets kapacitet inte överskrids.

Lasthantering kan implementeras med flera alternativ eller en kombination av dem, systemet kan bestå av energimätare, molntjänster eller dynamiska hanteringslösningar. Dynamisk lasthantering innebär att stationerna som är anslutna till systemet automatiskt anpassar laddeffekten efter mängden el som finns tillgänglig i fastigheten. Generellt innebär det att det finns mindre el tillgängligt under dagen eftersom hushållen flitigt använder andra apparater i hemmet, som spisar, ugnar, tvättmaskiner och bastur. Av denna anledning är laddningskraften något mindre tillgänglig under dagen.

Beställ en gratis undersökning för en bostadsrättsförening eller företag

Vi kommer gärna på plats för att genomföra undersökningar av laddlösningar,
på nästan alla platser är förundersökning nödvändig för att stödja beslutsfattande och
hjälp i en eventuell tävling.

Lämna dina kontaktuppgifter och gärna även ett telefonnummer, så kan vi prata i telefon
göra en kort förundersökning. Nämn adressen i detaljerna, planerad
antal laddstationer, ström och annan eventuell tilläggsinformation så mycket som möjligt
exakt och kartläggningsrapporten, om en sådan redan finns tillgänglig.

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt!