Search

Hae sivustolta

New snacks on sale now for a limited time! Use code NEW for 15% off.

Kotilatauksen turvallisuus

Sähköauton tai plug-in hybridin kotilatauksen turvallisuus varmasti mietityttää monia. Sähköturvallisuus on hyvä ottaa huomioon sähköauton latauksessa, sillä latauksessa käytettävä teho on suuri. Voi esimerkiksi verrata tehoa sähkökiukaaseen, normaalin kiukaan teho on 8kW ja tehokkain sähköauton latauslaite siis 22kW eli 3x suurempi. Tämä asettaa sähköverkolle myös varsin suuria vaatimuksia.

Väliaikaiseen lataukseen tarkoitetut Suko-pistotulpalla varustetut matkalatausjohdot ovat turvallisia käyttää väliaikaisessa latauksessa. Toistuvat lataukset matkalatausjohdon avulla kotioloissa saattaa aiheuttaa ongelmia pistorasiassa ja vioittuneet rasiat saattavat pahimmassa tapauksessa lämpövaikutuksen myötä sulaa ja aiheuttaa paloturvallisuus riskin. Myymissämme laitteissa turvallisuus on otettu huomioon ja voit ladata turvallisesti ja nopeasti.

Kiinteästi asennettavat latausasemat (Wallbox) ovat sähköturvallisuuden kannalta paras vaihtoehto. Kiinteässä latauspisteenasennuksessa sähköalan ammattilainen asentaa latauspisteelle oman syöttöjohtimen, vikavirtasuojan ja varmistaa laitteen oikeaoppisen asennuksen. Oma asennuspalvelumme toimii aina näin.

Puolikiinteästi asennettavat latauspisteet ovat myös sähköturvallisuuden kannalta hyvä vaihtoehto, kun asennus suoritetaan käyttäen 3-vaiheista voimavirtapistotulppaa tai 1-vaiheista karavaanipistotulppaa. Voimavirta-/karavaani pistotulpat ja rasiat on suunniteltu kestämään 16A tai 32A virtaa pitkäkestoisesti ja ovat oikein asennettuna turvallisia käyttää. Oikein asennettuun 3-vaihepistorasiaan kytketty mobiili latausasema on hyvä ratkaisu omakotiasujalle, laitteen voi ottaa mukaansa myös vaikka kesämökille. Meiltä saat valmiin seinälle kiinnitettävän latausaseman, jonka voit ilman erillistä asennustyötä liittää oikein asennettuun punaiseen 3-vaihepistorasiaan. Muuton yhteydessä tämän voi myös halutessaan ottaa helposti mukaansa.