Haku

Hae sivustolta

Liquid error (layout/theme line 261): Error in tag 'section' - 'mega-menu-1' is not a valid section type Liquid error (layout/theme line 264): Error in tag 'section' - 'mega-menu-2' is not a valid section type

Aurinkosähköjärjestelmät ja autonlataus taloyhtiölle

Aurinkosähköjärjestelmät sopivat erinomaisesti niin pienimmille kuin suurimmille taloyhtiöille, jotka haluavat pienentää sähkölaskujaan ja hiilijalanjälkeään. Ammattitaidolla suunniteltu ja toteutettu järjestelmä on kannattava investointi, ja korkeat sekä voimakkaasti vaihtelevat sähkön hinnat tekevät aurinkosähköjärjestelmästä sitäkin kannattavamman ja edistää taloyhtiön energiaomavaraisuutta.

Aurinkojärjestelmän keskeiset osat ovat aurinkopaneelit sekä invertteri. Invertteri voi olla joko 1- tai 3-vaiheinen ja sen tehtävänä on muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasavirran (DC), kiinteistöön ja sähköverkkoon sopivaksi vaihtovirraksi (AC). Aurinkopaneelit yhdistetään invertterin kautta kiinteistön sähkökeskukseen ja sähköverkkoon.

Aurinkosähköjärjestelmien perustamisessa on aina otettava huomioon muutamia keskeisiä tekijöitä. Järjestelmän koko riippuu taloyhtiön energiatarpeesta ja suunnitteluvaiheessa määritetään järjestelmän mitoitus aurinkopaneelien kattotilan, keskimääräisen energiakulutuksen ja aurinkopaneelien lukumäärän perusteella. Järjestelmää perustettaessa on myös tärkeät huomioida rahoitus sekä järjestelmän huoltaminen ja kouluttaa taloyhtiön jäseniä aurinkosähköjärjestelmän eduista sekä sen oikeasta käytöstä ja ylläpidosta. Tämä auttaa varmistamaan, että järjestelmää käytetään tehokkaasti.

Taloyhtiön asukkaat voivat yhtiökokouksessa tehdä päätöksen järjestelmän käyttöönotosta ja mihin järjestelmän tuottama sähkö käytetään. Aurinkosähköjärjestelmän ylijäämätuotantoa voi joko myydä takaisin verkkoon ja saada hyvitystä sähkölaskusta tai esimerkiksi hyödyntää osana sähköautojen latausjärjestelmää.

Meillä on pitkä kokemus sähköautojen latausratkaisuista niin taloyhtiöille, yrityksille kuin myös kuluttajille ja erikoisosaamista latausratkaisujen yhdistämisestä aurinkosähköjärjestelmiin.

Autonlatauksen yhdistäminen aurinkosähköön

Yhdistämällä sähköautonlatauksen aurinkosähköjärjestelmään, saat kokonaisuudesta parhaimman hyödyn irti. Erilaiset älykkäät latausratkaisut mahdollistavat ylijäämäaurinkoenergia hyödyntämisen sähköauton latauksessa, jolloin voit ladata sähköautoasi mahdollisimman kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Autonlatauksen yhdistäminen aurinkosähköjärjestelmään tarjoaa useita etuja. Käyttämällä uusiutuvaa energiaa aurinkosähköjärjestelmistä sähköautojen lataukseen, voidaan henkilöliikenteen hiilijalanjälkeä pienentää merkittävästi. Tuottamalla omaa sähköä aurinkosähköjärjestelmillä sähköajoneuvojen omistajista tulee vähemmän riippuvaisia ​​verkosta ja he voivat olla omavaraisempia energiankäytössään. Aurinkolataus tuo mukanaan myös ajan mittaan tuntuvia kustannussäästöjä. Tulevaisuuden teknologiat tarjoavat myös parannettua verkon vakautta, valjastamalla sähköautojen akkuja energiavarastona koko sähköverkon käyttöön. Tämä uusi teknologia on V2G (Vehicle-to-grid) ja tarkoittaa vapaasti suomennettuna "ajoneuvosta verkkoon" ja tarjoaa sähköajoneuvojen omistajille mahdollisuuden ansaita rahaa myymällä ylimääräistä akkutehoaan takaisin verkkoon.

Aurinkosähköjärjestelmä ja energiaoptimointi

Perustamalla aurinkosähköjärjestelmän, taloyhtiö voi hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja näin antaa osakkaille mahdollisuuden vastuullisiin energiavalintoihin. Aurinkosähköjärjestelmät kehittyvät kovaa vauhtia ja ovat entistäkin kustannustehokkaita, tarjoten yhä useammalle mahdollisuuden tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja omaan sähkökäyttöön.

Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa optimoida maksimaalisen tehokkuuden varmistamiseksi. Optimoinnissa tulee varmistaa, että järjestelmä on suunniteltu ja mitoitettu oikein sekä oikein komponenttien, kuten aurinkopaneelien, invertterien ja akkujen, valinta ja niiden mitoitus käyttötarkoituksen mukaan. Varatumalla ennakkoon aurinkosähköjärjestelmän optimointiin voidaan maksimoida energiantuotanto ja minimoida kustannukset, jolloin kokonaisuudesta tulee entistäkin kannattavampi ja houkuttelevampi vaihtoehto monille asunnonomistajille ja yrityksille. Järjestelmän optimointiin kuuluu monta osa-aluetta, joista tärkeimmät järjestelmän kunnossapito ja huolto, energianhallinta sisältäen m.m. energiatehokkaiden laitteiden käyttöä, energian varastointiratkaisujen käyttöönottoa ja energiankulutuksen hallintaa ruuhka-aikoina sekä järjestelmän aktiivinen seuranta mahdollisten ongelmien varalta Seurantaa voi sisältää energiantuotannon, akun varaustason ja järjestelmän suorituskyvyn seurantaa.

Energiayhteisö ja aurinkosähkön taloudellinen kannattavuus

Aurinkosähköjärjestelmään investoiminen ei ainoastaan tuo tuntuvia etuja asukkaiden ja taloyhtiön sähkölaskuihin, vaan se kasvattaa myös taloyhtiön arvoa. Tämän lisäksi aurinkosähkö on ekologinen, uusiutuva energiamuoto ja todellinen ympäristöteko talonyhtiölle.

Taloyhtiö voi muodostaa energiayhteisön hyödyntämään tuottamaansa aurinkosähköä suoraan omaan käyttöön, jolloin asukkaat säästävät sähkön ostokustannuksissa. Energiayhteisö tuo tuntuvia säästöjä sekä taloyhtiölle että osakkaille ja nostaa taloyhtiön arvoa. Perustamalla energiayhteisön taloyhtiö voi hyödyntää tuottamaansa sähköä myös yhteiskäytössä olevien tai asukkaiden omien sähköautojen lataukseen. Aurinkosähköjärjestelmät kannattaa mitoittaa taloyhtiön omien tarpeiden mukaan, mutta jos järjestelmä tuottaa sähköä enemmän kuin sitä käytetään, syntyy ylijäämätuotantoa. Ylijäämätuotantoa voi joko varastoida paikallisesti, mikäli järjestelmään on liitetty energiavarasto tai vaihtoehtoisesti myydä takaisin sähköverkkoon, jolloin ostosähkön määrä on pienempi ja hyvityslaskennan perustella energiayhteisön osakkaita laskutetaan vähemmän. Hyvityslaskenta on tulossa valtakunnallisesti käyttöön vuoden 2023 aikana.

Taloyhtiön muodostaman energiayhteisön edut:

  • Pienemmät energiakustannukset: Yhdistämällä resursseja ja jakamalla energiaa energiayhteisön jäsenet voivat säästää rahaa energialaskuissaan.
  • Parempi energiatehokkuus: Energiayhteisöt voivat toteuttaa energiatehokkaita toimenpiteitä, kuten uusiutuvien energialähteiden käyttöä, energiankulutuksen vähentämistä ja älykkäiden teknologioiden käyttöä energiankäytön hallinnassa.
  • Uusiutuvan energian käytön lisääminen vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.
  • Parempi energiavarmuus: Energiayhteisöt voivat luoda kestävämmän ja turvallisemman energiajärjestelmän monipuolistamalla energialähteitään ja vähentämällä riippuvuuttaan keskitetyistä energiaverkoista.
  • Yhteisön sitoutuminen: Energiayhteisöt voivat tuoda ihmisiä yhteen ja edistää yhteisön omistajuuden ja vastuun tunnetta energiavaroista.
  • Taloudelliset hyödyt: Energiayhteisöt voivat luoda paikallisia työpaikkoja ja tukea paikallisia yrityksiä, jotka osallistuvat uusiutuvien energialähteiden tuotantoon ja jakeluun.

Kaiken kaikkiaan energiayhteisöt tarjoavat joukon etuja, jotka voivat parantaa energian kestävyyttä, kohtuuhintaisuutta ja turvallisuutta ja samalla edistää yhteisön sitoutumista ja taloudellista kehitystä.

Energiayhteisön perustaminen vaatii päätöksen, mutta voidaan toteuttaa taloyhtiön yhteisenä hankkeena tai usean osakkaan omana hankkeena.

Ota yhteyttä niin tarjoamme parhaan ratkaisun taloyhtiöllenne.

Olemme erikoistuneet sähköautojen latausratkaisuihin sekä niiden yhdistämisestä aurinkosähköjärjestelmiin, mutta toteutamme myös pelkkiä aurinkovoimaloita. Täytä alla oleva lomake ja otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Kerrothan mahdollisimman tarkkaan kohteesta ja projektin tavoitteesta ja aikataulusta.

Räätälöidyt latausratkaisut taloyhtiölle

Latauslaitteet, palvelut ja kuormanhallinta

Ota yhteyttä jo tänään!

Kysy lisää tuotteistamme tai tilaa ilmainen kartoitus taloyhtiöllesi.

Onko sinulla kysymyksiä palveluistamme, tuotteista tai asennuksesta?

Lähetä meille viestiä, vastaamme kysymyksiin mielellämme. Tavoitteemme on tarjota parhaat mahdolliset ratkaisut niin taloyhtiöille, yrityksille kuin kotitalouksille.

Kokemuksemme mukaan vaihtoehtoja on yhtä paljon kun kohteita, joten jätä mieluusti myös puhelinnumerosi – kysymyksiä ilmenee varmasti puolin ja toisin.